Aleksina majka o novom slučaju vršnjačkog nasilja: Zar vam slučaj Alekse nije bio alarm?

Izvor: Prva.rs, 20.Sep.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksina majka o novom slučaju vršnjačkog nasilja: Zar vam slučaj Alekse nije bio alarm?

Međutim, kako objašnjava za TV Prva, ti slučajevi postali su sve češći i ozbilniji, kada je krenuo u sedmi razred. Sedi sam jer niko s njim neće da se druži jer im ne dozvoljavaju dečaci koji ga maltretiraju. Gađaju ga raznim predmetima, govore svašta i izbacuju iz klupe. Kaže i da je tražila da ga prebace u drugu školu ali je iz te škole dobila odgovor da nema mesta, dok u drugu nije ni mogla jer se u njoj uči italijanski, dok njeno dete uči francuski.
Na pitanje da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << razgovarala s nekim iz škole ili možda s roditeljima dečaka koji maltretiraju njenog sina, ona kaže da je tek dobila poruku da ide na razgovor kod direktorke škole, a majka jednog od dečaka koji maltretira njeno dete obećala je da će sa dečakom popričati.
„Volela bih da se ovo što pre završi. Strašno je kada svako veče, kada legnete u krevet, dete vam kaže ’mama, ako sutra moram da se vratim u odeljenje ubiću se“, kazala je majka dečaka koji trpi vršnjačko nasilje.
S druge strane, direktorka škole u kojoj se sve događa kaže da škola nije ni mogla da reaguje jer nije imala saznanja o tome. „Majka se nama obratila prvi put u junu, 6. juna, tada nije moglo ništa da se uradi jer je bio kraj školske godine“, kazala je ona.
U program se uključila i Dragana Janković, majka dečaka Alekse koji se upravo zbog neadekvatnog reagovanja škole, ubio zbog vršnjačkog nasilja. I pogledajte šta je sve rekla ovim povodom...

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Dečak Marko koji trpi nasilje školskih drugova izašao pred kamere: "Vređaju mi mamu, tatu, babu, dedu, da nemam skupe patike, kako sam nizak..."

Izvor: Prva.rs, 20.Sep.2018

Marko je ispričao kakvom maltretiranju je izložen, šta trpi, zašto ga zadirkuju, kako se oseća, šta su mu savetovali, dok je njegova majka objasnila šta joj je rečeno u školi i zašto nije odmah došlo do premeštaja dečaka u drugo odeljenje...Pogledajte čitavu priču, neće vas ostaviti ravnodušnim.. Aleksina...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.