Aleksić opet napao doktorku Pejović; Brnabić regovala: Molim vas da ostavite dečije psihologe na miru!

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 16:50

Aleksić opet napao doktorku Pejović; Brnabić regovala: "Molim vas da ostavite dečije psihologe na miru!"

Beograd -- Potpredsednik NS i narodni poslanik Miroslav Aleksić danas je u Skupštini ponovo doveo u pitanje kredibilitet direktorke Instituta za mentalno zdravlje Srbije.

On je nekoliko puta tokom današnjeg dana ponovio pitanje da li je doktorka Milica Pejović Milovančević kućna prijateljica porodice dečaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikr na Vračaru.

Za reč se javila ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je odgovorila na insinuacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpredsednika Narodne stranke.

"Doktorka Pejović Milovančević poslednji put je članove te poridice videla 2019. godine, na jednoj slavi kod zajedničkih prijatelja. Nikada nije bila kućna prijateljica sa njima, niti se družila. To je jedina istina", rekla je Grujičić.

Za reč se potom javila predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je bila veoma emotivna kada je odgovarala poslaniku Aleksiću.

"Vi ste opet ponovili najgnusniju laž koju ste mogli da smislite. Ponovili ste napad na ženu koja je vrhunski ekspert, ženu koja je bez dana odmora, od prvog dana na prvoj liniji borbe za mentalno zdravljenaše dece. Ništa vam nije sveto. Prvi put kada ste to izgovorili, reagovala sam burno, zamolila sam vas da to više ne radimo. Zamolila vas ako imate neku informaciju, neku sumnju, da to podelite sa nadležnim organima. Vama ništa nije sveto, vama je sve politika. Vi uvek krećete od sebe, mislite da ima neklo nešto da sakrije, da se neko stidi ljudi sa kojima je provodio vreme", rekla je Brnabić.

Ona je upoznala javnost da je u međuvremenu doktorka Pejović Milovanlević, u okviru radne grupe za mentalno zdravlje mladih, podelila činjenice o površnom poznanstvu porodice i rekla da ona sada, uz njenu dozvolu, to iznosi u javnost.

"Profesorka Pejović Milovančević je tu informaciju svima u timu obelodanila i sa svima se ustručnom timu konsultovala da li je to što lično poznaje neku porodicu, da li je to bilo kako u suprotnosti sa tim da ona stručno i profesionalno obavlja svoj posao. Stručni tim je rekao – ne. Ko vam je sada upitan, ko je sledeći? Tamara Džamonja? Hana Korać? Oni su vam sledeći krivi samo zato što rade zajedno sa nama, a sve u korist dece i roditelja? Postoji li za vas neka crvena linija?", upitala je predsednica Vlade.

"Molila sam vas da ne pričamo o tome, evo sada ste dobili odgovor, javno. Sada građani Srbije znaju da ste i to lagali. Da li razumete čime se bave sada ti psiholozi? Njihov kredibilitet i poverenje u njih je najvažnije što deca koja su preživela masakr, njihovi roditelji i deca ubijene dece imaju u ovom trenutku. Ali ne, vi nemate granicu, takav ste čovek. Hajde da i danas provučem kroz blato doktorku Milovančević Pejović. Bićete kažnjeni, verujte mi, ali ne od strane nas, već od građana na izbortima, i to baš onih koji protestuju, za izigravanje ruglu doktorke Milovančević. Vi ste stručni za to, da određujete ko treba da leči našu decu? Ponoviću vam, ovo je nešto što niko u Srbiji nikada nije uradio, da provlači lekare koji leče decu kroz blato. Bavite se Anom Brnabić. Bavite se i mojim bratom, šta će čovek, on je moj brat i zato je kriv, ali u redu. Ostavite molim vas na miru stručnjake, lekare, psihologe koji rade sa tom decom i njihovim roditeljima. Ali vi ne znate za bolje, nemate plan, nemate program pa se bavite ovim stvarima", završila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.