Aleksandru Ćuriću kućni pritvor

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandru Ćuriću kućni pritvor

Kosovska Mitrovica -- Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku da se Aleksandru Ćuriću iz KM jednomesečni pritvor zameni kućnim pritvorom od danas do 23. decembra, javlja TV Most.

"Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana", izjavio je Ćurićev advokat Srđan Mitrović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela - ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurić uhapšen je u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Rosu u severnu Kosovsku Mitrovicu, kada su lišeni slobode i kosovski policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić.

Pomenuta trojica Srba, koji su osumnjičeni da su povezani sa slučajem ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.