Aleksandru Antonijeviću nagrada VIP poziva

Izvor: Danas, 05.Dec.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandru Antonijeviću nagrada VIP poziva

Beograd - Aleksandar Antonijević, dugogodišnji prvak Kanadskog nacionalnog baleta i autor umetničke fotografije, dobitnik je petog priznanja VIP poziva, koje dodeljuje Beogradski festival igre u saradnji sa kompanijom VIP mobile.

Nagrada će mu biti uručena 13. marta 2015. u beogradskoj galeriji Progres, a Antonijević će se domaćoj publici predstaviti izložbama fotografija umetničke igre, u Beogradu i Novom Sadu, od 13. do 31. marta.

Ova jedinstvena nagrada svake >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << godine otkriva po jednog istaknutog domaćeg plesnog stvaraoca koji živi i radi van Srbije, i kome se dodeljuje priznanje za celokupan umetnički opus i afirmaciju naše baletske umetnosti u svetu. Na taj način srpski baletski umetnici, bilo da su igrači, koreografi, direktori baletskih kompanija, repetitori ili pedagozi, dobijaju mogućnost da domaćoj publici nakon mnogo godina predstave presek svog rada od odlaska iz Srbije.

Aleksandar Antonijević je rođen u Požarevcu. Učio je igru u Baletskoj školi u Novom Sadu i pridružio se Nacionalnom baletu Kanade 1991. godine. Od 1995. godine ima status prvaka ove prestižne baletske kompanije. Antonijević je igrao u većini repertoarskih naslova, a kao ostvareni umetnik međunarodne reputacije, često je nastupao sa Engleskim nacionalnim baletom, Inoue baletom iz Japana, Baletom Santijaga iz Čilea i PACT Baletom iz Južne Afrike. Osvojio je nekoliko međunarodnih priznanja. Antonijević je takođe i priznati fotograf koji izlaže na godišnjem međunarodnom festivalu fotografije u Torontu, ali i na mnogobrojnim privatnim izložbama.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.