Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Radosavljević održala koncert u Tuzli

Srednja muzička škola Tuzla u ponedjeljak navečer organizovala je koncert klasične muzike pijanistice Aleksandre Radosavljević iz Bijeljine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Publika je bila oduševljena izvođenjem razkičitih klasičnih muzičkih djela, a pijanistica je koncert otvorila Franza Liszta. Radosavljević je kazala da je koncert organizovan zahvaljujući učenicima i uspolenicima Srednje muzičke škole Tuzla koji pohađaju Akademiju umjetnosti Slobomir P >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Univerziteta u Bijeljini.

"Na toj akademiji radim kao klavirski pedagog i moram reći da su učenici iz Tuzle izuzetno talentovani. Sve je to rezultat dobrog zannja kojeg su stekli u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Na njihovu inicijativu je i došlo do ovog koncerta"- kazala je pijanistica.

Aleksandra Radosavljević je rođena u Sarajevu, gdje započinje svoje muzičko obrazovanje. Prvu godinu studija upisala je 1990. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, ali zobg ratnih dešavanja, muzičko obrazovanje nastavila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i diplomira 1995.godine, u klasi prof. Mirjane Vukdragović gdje je i magistrirala.

Pedagošku karijeru ostvaruje kao istaknuti klavirski pedagog na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta, na katedri za klavir, u zvanju  vanrednog profesora i u muzičkoj školi “ Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini.

Koristeći znanja i iskustva školujući se u klasama renomiranih profesora, na uglednim muzičkim institucijama u Sarajevu i Beogradu, učenici i studenti iz njene klase osvojili su do sada veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Redovno učestvuje u radu žirija na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Održava majstorske kurseve i seminare za profesore klavira. Umjetnički direktor je “Slobomir International Music Competition”, koje organizuje Akademija umjetnosti na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini, u disciplinama klavir solo i klavirska dua. Aleksandra je već sedam godina dekanesa pomenute akademije, a trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.