Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 11:46

Aleksandar Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsalom bin Ferhanom el Saudom o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike, kao i o obnovljivim izvorima energije.
Aleksandar Vučić je zahvalio visokom gostu na prvoj bilateralnoj poseti Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Srbiji i dodao da je naša zemlja zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Kraljevinom Saudijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Arabijom, koju vidi kao potencijalno važnog partnera.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za razvoj partnerstva u oblasti poljoprivrede, turizma, građevinarstva, IT sektora i energetike, kao i u sferi obnovljivih izvora energije, o čemu je na sastanku posebno bilo reči, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Predsednika.
Sagovornici su takođe istakli i oblasti vojno-ekonomske, vojno-medicinske i vojno-obrazovne saradnje, koju bi u predstojećem periodu trebalo dodatno ojačati i unaprediti.
Ukazujući na brojne velike svetske kompanije koje već dugo i uspešno posluju u Srbiji, predsednik Vučić je uputio poziv i poslovnim ljudima i investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u našu zemlju i da učestvuju u zajedničkim projektima sa našim privrednicima.
Ministar El-Saud je dodao da je upravo poslovna zajednica ključni faktor u izgradnji dobrih odnosa između zemalja i izrazio interesovanje za jačanje saradnje u svim domenima od obostranog interesa, te su se sagovornici saglasili da treba dodatno raditi na povezivanju poslovne zajednice naše dve zemlje, kao i da bi organizacija poslovnog samita koji bi okupio uspešne privrednike i investitore, značajno unapredila ekonomske odnose između Srbije i Saudijske Arabije.
Na sastanku je bilo reči i o načinima za dalje unapređenje i jačanje ukupnih bilateralnih i ekonomskih odnosa, ali i političkog dijaloga na svim nivoima, kao osnove za dublje međusobno povezivanje i razumevanje po pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

Predsednik Vučić napisao je na nalogu na Instagramu Budućnost Srbije, da je imao imao  veliku čast i posebno zadovoljstvo da se sastane sa ministrom El Saudom tokom prve bilateralne posete našoj zemlji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Okt.2022

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsalom bin Ferhanom al-Saudom.   View this post on Instagram   A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) “Imao sam veliku čast i posebno zadovoljstvo...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.