Aleksandar Madžar na Kolarcu

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Madžar na Kolarcu

Simfonijski orkestar RTS-a i pijanista Aleksandar Madžar održaće koncert na Kolarcu 23. maja, pod upravom dirigenta Bojana Suđića.

Koncert Simfonijskog orkestra RTS-a i pijaniste Aleksandra Madžara, pod upravom dirigenta Bojana Suđića, biće održan u Kolarčevoj zadužbini 23. maja.

Na koncertu će biti izvedene Bramsova treća simfonija i Drugi klavirski koncert Sergeja Rahmanjinova.

Aleksandar Madžar je studirao u Beogradu, Moskvi i Strazburu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bio je pobednik konkursa u Ženevi i konkursa "Feručo Buzoni" u Bolcanu, a treću nagradu osvojio je na konkursu u Lidsu.

Kao solista svirao je sa orkestrom Berlinske filharmonije, Evropskim kamernim orkestrom, Kraljevskom filharmonijom iz Londona, Engleskim kamernim orkestrom, orkestrima Kelnskog i Frankfurtskog radija, sa Češkom filharmonijom, orkestrom lajpciškog Gevandhausa, Nacionalnim orkestrom Belgije, Budimpeštanskim festivalskim orkestrom.

Nastupao je sa dirigentima Ivanom Fišerom, Pavom Berglundom, Marčelom Viotiem, Džonom Nelsonom, Liborom Pešekom. 

Aleksandar Madžar je profesor na Kraljevskom flamanskom konzervatorijumu u Briselu i Visokoj školi za muziku i pozorište u Bernu.

Ulaznice za koncert se prodaju na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 500, 600 i 700 dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.