Alek Alder: 14 puta sam izbegao sigurnu smrt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alek Alder: 14 puta sam izbegao sigurnu smrt

LONDON - Devedesetogodišnji Britanac Alek Alder kaže sa sebe da je verovatno najsrećniji čovek na planeti, jer je do sada najmanje 14 puta izbegao sigurnu smrt.

"Kada se setim gde sam sve mogao da poginem, zaista mi nije jasno kako sam dočekao duboku starost", kaže Alder.

Prvi susret sa smrću imao je kao desetogodišnjak, kada ga je, dok je vozio bicikl, udario jedan od nekoliko automobila koliko ih je bilo u njegovom mestu. "Niko tada nije obraćao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pažnju na automobile, ali sam ja imao nesreću da naletim na jedan. Odleteo sam u vazduh i završio na haubi. Na sreću, vozač je bio lekar koji mi je odmah ukazao pomoć i spasio život", priča Alek.

U drugom svetskom ratu dopušteno mu je da zbog ženidbe ode na front par dana kasnije, a u međuvremenu su svi pripadnici njegovog voda izgubili život u jednoj akciji.

Na vojnoj vežbi u Jorkširu 1942. preko nogu mu je prešao tenk i prošao je čak i bez preloma, jer je utonuo u duboko blato.

Krajem te godine, dok je spavao na kuću mu je pao avion britanske vojske, koji je srušen u duelu sa nemačkim bombarderima. "Spavao sam na drugom spratu, a avion je prošao metar pored moje glave. Krov je pao na mene, ali sam prošao bez ijedne povrede", kaže Alder.

Nakon toga je bio jedan od nekolicine preživelih vojnika, kada je nemačka podmornica potopila brod kojim su se prevozili, ništa mu nije bilo ni kada je pao sa šet metara visine, nekoliko puta je bio u kućama koje su u toku rata pogodile bombe, a nakon svega toga nije mu bio veliki problem da preživi četiri saobraćajne nesreće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čovek koji je više od 14 puta pobedio smrt

Izvor: RTS, 22.Sep.2008

Devedesetogodišnji Britanac Alek Alder kaže za sebe da je verovatno najsrećniji čovek na planeti, jer je do sada najmanje 14 puta izbegao sigurnu smrt. "Kada se setim gde sam sve mogao da poginem, zaista mi nije jasno kako sam dočekao duboku starost",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.