Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Album inspirisan likovima iz bajki

BANJALUKA - Album dječjih pjesama inspirisan likovima iz bajki pod nazivom "Bića iz priča" nedavno je ugledao svjetlost dana, a zanimljivo je da zahvaljujući grupi umjetnika "Dječija planeta" mališani mogu da uživaju u novim pjesmama koje bi trebalo da ih podstaknu da pronađu knjige u kojima se kriju pomenuti likovi.

Idejni tvorac projekta i autor cjelokupnog materijala Taik Ganić iz Travnika u razgovoru za "Nezavisne" pojašnjava da su pjesme inspirisane likovima i pričama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << usmenih legendi, bajki koje roditelji, bake ili deke pričaju djeci pred spavanje.

"Riječ je o pričama kao što su 'Robinzon', 'Pinokio', 'Hari Poter'. Sve te pjesme nisu završene, nego na neki način treba da potaknu djecu da počnu intenzivnije da čitaju", kazao je Ganić.

Dodao je da je zahvaljujući podršci AMUS-a kompletan tiraž albuma podijeljen na adresu obdaništa širom BiH.

"Ovih dana je doštampan tiraž i biće podijeljen u još obdaništa", potvrdio je on. Pjesme se mogu poslušati i na internet servisu YouTube.

U radu na albumu učestvovali su Miralem Slipić, Kenan Mačković, Velida Mešković i Saša Filipović, a autor kompletnog materijala je Taik Ganić. Kao razlog zbog kojeg su krenuli u ovaj projekat Ganić navodi taj što

su primijetili da nedostaje takvih sadržaja, a koje su radili ljudi sa ovih prostora.

"Željeli smo da ponudimo domaći proizvod djeci, a onda preko djece i odraslima", naveo je Ganić.

Za tri pjesme su snimljeni i spotovi, a u glavnoj ulozi pojavljuje se mladi bh. glumac Rijad Gvozden.

"Snimanje je za mene bilo više nego zanimljivo jer mi je dalo priliku da još jednom 'probudim' dijete u sebi i uživam. U cijeli projekat smo ušli srcem i sa željom da najmlađima ponudimo sadržaj koji će ih zabaviti, ali ujedno i educirati. Današnji TV programi, nažalost, nude sve manje edukativnog sadržaja za djecu, a posebno u domaćoj produkciji, zaboravljajući da svrha televizije nije samo zabava, već da imamo i odgovornost obrazovanja mlađih generacija", rekao je Gvozden.

On je, baš poput Ganića, naveo da, ukoliko barem neko dijete nakon što pogleda spot bude nadahnuto da pročita knjigu o Hariju Poteru ili Robinzonu Krusou, biće srećan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.