Albino kengur zvezda zoološkog vrta

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albino kengur zvezda zoološkog vrta

Albino mladunče kengura postalo je prava zvezda jednog privatnog zoološkog vrta na Kipru.

Mali, potpuno beli kengur je nedavno napustio torbu svoje majke. Visok je 40 centimetara, a boja njegove dlake upadljivo odskače od braon dlake ostalih osam torbara u vrtu, pišu lokalni listovi.

"U početku je bio veoma stidljiv i često se vraćao u torbu svoje majke. Međutim, čini se da mu sve više prija pažnja koju izaziva", izjavio je Kristos Kristoforu, vlasnik zoološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrta.

U zoološkom vrtu na Kipru još uvek nisu odlučili kako da nazovu malog albino kengura. Kažu da do sada nisu mogli da utvrde kog je pola, ali da je najverovatnije u pitanju mužjak. Poreklom iz Australije, kengur u prirodi može da živi do devet godina i dostigne težinu do 24 kilograma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.