Albanski premijer u Preševu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski premijer u Preševu

Premijer Albanije Edi Rama, drugog dana posete Srbiji boravi u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. On je u Preševo stigao stigao oko podneva, gde se u zgradi opštine sastao s predstavnicima političkih lidera Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Posle posete Beogradu, albanski premijer otputovao u Preševo: Edi Rama

 

Ramu su dočekali bilbordi sa natpisom "Dobro došao, premijeru" koji su na albanskom. Malo pre njegove posete Domu kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neko je polio crnu farbu na bilborde sa njegovim likom. 

 

Albanskom premijeru će u Sali Skupštine opštine Preševo biti uručeno i priznanje počasnog građanina.

 

16.00 - Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi rekao je u Preševu da je poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiji "probila led" i da su se stvorili uslovi za intenzivniju međudržavnu saradnju Srbije i Albanije. Haljimije istakao da je poseta Edija Rame Preševu poslala jasne poruke da će Albanija više nego do sada obraćati pažnju na pripadnike svoje manjine u Srbiji.

13.37 - Premijer Albanije stigao je u Dom kulture, gde ga je dočekalo više hiljada ljudi. On je počeo predavanje pred salom punom ljudi.

13.35 - Preševska dolina većinski je naseljena građanima Srbije albanske nacionalnosti, koji su premijera Albanije Edija Ramu sačekali sa porukom da su Preševo, Medveđa i Bujanovac Albanija.

12.55 - Zvanični sajt opštine Preševo hakovan je tokom posete Edija Rame. Na prvoj stranici je postavljena slika bilborda sa likom premijera Srbije Aleksandra Vučića, a ispod nje je napisano "Serbian hackers" (srpski hakeri).

 

12.38 - Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će premijer Albanije Edi Rama u decembru doći u Beograd na sastanak na kojem će učestvovati još 15 premijera.

12.20 - Sastanak Edija Rame sa albanskim liderima kao i njegovo obraćanje albanskim odbornicima iz tri opštine na jugu Srbije zatvoreni su za javnost.

12.02 - Edi Rama stigao u Preševo. Dočekalo ga više od 1.000 meštana uz apkauze i ovacije.

11.57 - Albanski mediji i dalje bruje o poseti Edija Rame Beogradu.

11.15 - Pred zgradom opštine, gde se očekuje da stigne Rama, nalazi se nešto više od 1.000 ljudi, među kojima je veliki broj policajaca i pripadnika obezbeđenja i novinarskih ekipa. Postavljen je crveni tepih. Delegacija iz opštine Preševo je takođe tu, i očekuju da Rama stigne svakog trenutka. Sve prolazi mirno i bez većih indicenata.  

11.05 - Edija Ramu u Preševu čekaju bilbordi sa natpisom "Dobro došao premijeru", i to na albanskom jeziku.

 

Autoput od Niša ka makedonskoj granici, na delu od Vranja do Preševa, privremeno je zatvoren zbog posete albanskog premijera Edija Rame i delegacije albanske vlade i privrednika.

 

To je agenciji Beta potvrđeno u Policijskoj upravi u Vranju, a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce.

 

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti.

 

Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Provokacija ekstremista na dočeku Rame: "Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija!"

Izvor: Blic, 11.Nov.2014

Albanski premijer Edi Rama dočekan je u Preševu aplauzima i ovacijama, a na jednom od transparenata pisalo je i "Preševo, Bujanovac i Medveđa su Albanija"...Na fotografiji objavljenoj na portalu "Telegrafi.com" vide se okupljeni građani sa spornim transparentom...Reporter Blica javlja da su građani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.