Izvor: Southeast European Times, 01.Sep.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski parlament sastaće se sledeće nedelje

01/09/2009

TIRANA, Albanija -- Novi parlament održaće prvu sednicu 7. septembra, navodi se u uredbi predsednika Bamira Topija koja je objavljena u ponedeljak (31. avgusta). Na izborima krajem juna izabrano je 140 zakonodavaca koji imaju četvorogodišnje mandate.

Lider opozicione Socijalističke partije (SP) Edi Rama pojačao je kritikovanje izbora, optužujući vladu za manipulisanje rezultatima tako što je dozvolila zatvorenicima dopust na dan izbora da glasaju za Demokratsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << partiju. On je rekao da SP razmišlja o bojkotu novog parlamenta jer "ne može da toleriše vladu zasnovanu na kriminalu". Mediji su u ponedeljak objavili listu zatvorenika koji su osuđeni za teška krivična dela, a koji su izašli na biračka mesta da glasaju. (Šekuli, Ora Njuz, Gazeta Šćiptare - 01/09/09; Start, Top Čenel - 31/08/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.