Albanski ministar odbrane u poseti Kosovu

Izvor: Blic, 15.Feb.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski ministar odbrane u poseti Kosovu

Ministar odbrane Albanije Arben Imami danas je u poseti Kosovu tokom koje će biti potpisan protokol o saradnji s Bezbednosnim snagama Kosova.

Imami se sastao s predsednikom Fatmirom Sejdijuom, predsednikom

Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem i ministrom bezbednosti Fehmijem Mujotom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, Imami je istakao da će Albanija pružiti pomoć i podršku BSK.

Albanski ministar je zahvalio predsedniku Sejdiuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za, kako je kazao, nesebičnu pomoć Albaniji tokom poplava u januaru ove godine u regionu Skadra i istakao da visoko cene profesionalizam pripadnika BSK koji su učetsvovali u operacijama spasavanja.

Sejdiu je zahvalio narodu i institucijama Albanije na pomoći u svim oblastima.

Kosovski predsednik je kao izuzetno značajnu ocenio pomoć Albanije Bezbednosnim snagama koje se osposobljavaju prema principima NATO-a.

Sejdiju je ponovio opredelenje Kosova da pripadnici BSK učestvuju u operacijama van zemlje i kao primer naveo njihovo učešće u operacijama spasavanja od poplava u Albaniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski ministar odbrane u poseti Kosovu

Izvor: Kurir, 15.Feb.2010

PRIŠTINA, 15. februara 2010. (Beta) - Ministar odbrane Albanije Arben Imami danas je u poseti Kosovu tokom koje će biti potpisan protokol o saradnji s Bezbednosnim snagama Kosova (BSK). Imami se sastao s predsednikom Fatmirom Sejdijuom, predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem i ministrom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.