Albanski džihadisti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski džihadisti

Poraz Islamske države

i kraj rata u Siriji prouzrokovaće povratak stotina džihadista albanske nacionalnosti na Balkan.

Mediji pišu da obaveštajne službe Albanije i lažne države Kosovo imaju podatke o mogućem opasnom delovanju pripadnika IS koji su se vratili na ove prostore, a navodi se da su ovi podaci dostupni i našim bezbednosnim strukturama.

Pored toga, u odnosu na broj stanovnika, upravo je s Kosova najveći broj džihadista dobrovoljaca otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Siriju.

Nekoliko puta već, kako su padala utvrđenja Islamske države u Siriji, pisalo se o povratku velikog broja boraca na Balkan.

- Povratnici sa ratišta u Siriji i Iraku mogu predstavljati ozbiljan bezbednosni problem i iskreno se nadam da će prema njima biti preduzete adekvatne mere kako se ne bi dogodio teroristički napad. MUP će u saradnji sa drugim bezbednosnim službama svakako preduzeti sve što je u njegovoj nadležnosti da spreči da neko od povratnika pokuša ili čak pomisli da izvede terorističku akciju u nekom drugom delu naše zemlje – rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.