Albanski ambasador: Rama će ići i u Preševo

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski ambasador: Rama će ići i u Preševo

Albanski ambasador u Prištini Cemajl Mindžozi kaže da će premijer Albanije Edi Rama svakako posetiti Srbiju a da nema smisla da se tokom takve jedne posete ne sastane i sa albanskom zajednicom koja živi u Srbiji.
"Rama će otići i u Preševo. Nema logike poseta Srbiji a da se ne poseti albanska zajednica koja zivi u Preševu i u celom tom rejonu. Znači, to je jedan veoma značajan deo Ramine posete", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao Mindžozi u intervju za list "Ekspres".

Ambasador je naveo da je dobro što je Ramina poseta Srbiji odložena.

On je takođe istakao da u agendi Albanije nije "velika Albanija" nego integracija u EU.

Prema njegovim rečima, bez obzira na debate, albanska država nema u agendi "veliku Albaniju" nego agendu da čitav region ide u pravcu EU.

Govoreći o političkim dešavanjima na Kosovu, on je kazao da podržava politicke partije da nađu rešenje putem dialoga, dodavši da lideri politickih partija na Kosovu ne treba da se ugledaju na loša iskustva političkih partija Albanije.

On je pozvao političke lidere na Kosovu da sednu i razgovaraju i da nađu rešenje za formiranje institucija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rama će obići Preševo

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2014

Albanski ambasador u Prištini Cemajl Mindžozi kaže da će premijer Albanije Edi Rama svakako posetiti Srbiju a da nema smisla da se tokom takve jedne posete ne sastane i sa albanskom zajednicom koja živi u Srbiji..."Rama će otići i u Preševo. Nema logike poseta Srbiji a da se ne poseti albanska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.