Albanska strana ne popušta

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanska strana ne popušta"

Beograd -- Albanska strana za sada ne pokazuje spremnost da popusti u svojim pozicijama u pregovorima o Kosovu, izjavio šef srpskog pregovaračkog tima Borko Stefanović.

Prema njegovim rečima, sva pitanja otvorena u prethodne tri runde pregovora u Briselu nisu zatvorena.

Stefanović je za "Blic" rekao da albanska strana kao da pokušava da izbriše Srbiju sa Kosova, "dok Beograd nudi konkretna rešenja za regulisanje aktuelnog stanja jer je brisanje Srbije sa Kosova nemoguće".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da, posle tri runde pregovora, u kojima je otvoren niz poglavlja čije bi rešavanje imalo direktan uticaj na živote građana - lične karte, katastri, matične knjige, vozačke dozvole, registarske tablice, telekounikacije, elektična energija - nijedno od tih pitanja nije zatvoreno.

To bi trebalo da bude jedini cilj četvrte runde pregovora sredinom maja, dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.