Izvor: Blic, 15.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija: Radnik poginuo u eksploziji granate u čeličani

Jedan radnik je poginuo, a najmanje šest je ranjeno u eksploziji koja se dogodila juče u čeličani u albanskom gradu Elbasanu.



Portparol albanskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da policija misli da je eksploziju izazvala granata greškom bačena u električnu peć.

"Bačena je u peć i eksplodirala je, a deo peći je uništen", rekao je jedan lokalni novinar u telefonskoj izjavi Rojtersu sa lica mesta.

Ova granata može biti jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od stotina hiljada komada oružja i municije ukradenih nakon što su vojna skladišta napuštena 1997. godine pokradena kada su protesti zbog piramidalnih investicija postali nasilni a zemlja utonula u anarhiju.

Policija još nije utvrdila kako je eksploziv stigao do peći čeličane i nije mogla da komentariše da li se radi o nesrećnom slučaju ili o namernom činu.

Posle eksplozije uhapšena dva Turčina i jedan Albanac

Policija u albanskom gradu Eljbasan uhapsila je danas tri osobe - dvojicu turskih državljana i jednog Albanca, posle jučerašnje eksplozije. Tokom istrage o eksploziji uhapšeni su turski državljani Murat Filiz (33), Adem Unlu (47), kao i albanski državljanin Enđeluš Zajmi, iz Eljbasana, saopštila je lokalna policija, prenela je agencija ATA.

Prema policijskim izvorima, do eksplozije je došlo zbog kršenja bezbednosnih propisa, a za to su odgovorne tri uhapšene osobe. Portparol albanskog Ministarstva unutrašnjih poslova juče je izjavio da policija smatra da je eksploziju izazvala granata greškom bačena u električnu peć. Bačena u peć, granata je eksplodirala, a deo peći je uništen, rekao je sa mesta eksplozije jedan lokalni novinar u telefonskoj izjavi Rojtersu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.