Albanci u Peći protestovali, traže veću sigurnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci u Peći protestovali, traže veću sigurnost

PEĆ - Građani Peći danas su masovno protestovali zbog, kako su naveli, zatvaranja očiju pred neuspešnim radom policije, sudija i tužilaštva u ovom regionu Kosova, preneli su kosovski elektronski mediji.

Protest je organizovan zbog nerasvetljavanja na stotine ubistava izvršenih tokom 10 godina nakon sukoba u ovom gradu, nehapšenja i nedovođenja pred lice pravde počinilica tih ubistava.

Demonstranti, koji su istakli da se nesigurno osećaju u ovom gradu, skoro dva sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su danas blokirali kružni tok gde se spajaju tri glavne gradske ulice, pred zgradom Opštinskog suda i Regionalne policije u Peći.

Oni su istakli da nesigurnost u Peći izazivaju kriminalne grupe, ubice i nefunkcionisanje organa pravosuda i policije.

Fljorin Zećaj, jedan od organizatora protesta, zatražio je od policije, sudova i tužilaštva, u ime pećke omladine, da rasvetle sva ubistva, da se uhvate svi kriminalci i da se primeni zakon, kako bi stanovnici ovog grada živeli slobodno i bezbedno.

Poslednji ozbiljni incident u Peći dogodio se pre pet dana kada je jedna osoba ubijena, a tri ranjene pošto je još uvek neidentifikovani napadač pucao iz pištolja u jednoj ovdašnjoj diskoteci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.