Albanci sa juga Srbije neće na izbore

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci sa juga Srbije neće na izbore

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA), izjavio je FoNetu da su lideri stranaka koje deluju među Albancima na jugu Srbije danas odlučili da ne učestvuju na parlamentranim izborima, a da će u ponedeljak na stranačkoj skupštini odluku o tome doneti i Partija demokratskog delovanja (PDD). Ragmi Mustafa

"Poslednji takav primer je sa novom mrežom sudova. Kako da skupljamo potpise za listu kada bi, recimo, stanovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Preševa morali da idu u Bujanovca, gde se nalazi Osnovni sud, da se potpisuju jer našoj opštini sud nije vraćen", rekao je Mustafa.

On je dodao da su Albanci zbog odbijanja Vlade Srbije da prihvati njihove zahteve vezane za vraćanje sudova u Preševo i Bujanovac "bili prinuđeni da prekinu i pregovore sa Koordinacionim telom".

"Albance u Preševu posebno iritiraju izjave minisatara Srbije da nas ovde ima samo oko 3.000, i da zbog toga ne možemo da imamo Osnovni sud", rekao je Mustafa. Podatka o kome on govori pominju srpski zvaničnici kao rezultat poslednjeg popisa, koji je najveći broj Albanca bojkotovao.

Mustafa je dodao da, sem ovih, postoje i problemi u prosveti kao i "drugi mnogobrojni problemi".

On je rekao da se u biračkim spiskovima u Preševu nalazi više od 34.000 birača sa pravom glasa.

Mustafa nije mogao da kaže da li će politički lideri Albanaca pozivati na bojkot parlamentarnih izbora.

"O tome će se tek odlučivati", rekao je Mustafa.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Albanci sa juga Srbije bojkotuju izbore

Izvor: juGmedia, 09.Feb.2014

BUJANOVAC/PREŠEVO/MEDVEĐA – Lideri albanskih partija doneli su odluku da bojkoju predstojeće parlamentarne izbore. Stav nije jedinstven jer će odluku o eventualnom učešću Partija za demokratsko delovanje (PDD) doneti u ponedeljak...Sastanak u Preševu je završen kasno sinoć , s tim što je...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.