Albanci nasrnuli kamenicama na Srbe u Gornjem Livoču

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 10:37

Albanci nasrnuli kamenicama na Srbe u Gornjem Livoču

Grupa Alabanaca napala je sinoć novinara Bojana Antića i njegove rođake u selu Gornji Livoč kod Gnjilana.

Albanci su mu oštetili automobil i nisu mu dozvolili da ode kući nakon posete roditeljima.

Antić je RTS-u rekao da su mu sa još nekolicinom rođaka najpre preprečili put a onda ih zasuli kamenicama. Kaže da je napadače najverovatnije iritirala poseta gostiju iz centralne Srbije.

"Došle su sestre da za slavu obiđu roditelje, na njihovim automobilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su registarske oznake gradova iz centralne Srbije, a njima to bode oči. Gađali su nas i psovali. Bili smo primorani da se vratimo nazad u kuću, pozovemo policiju i sačekamo da oni odrade svoj posao", rekao je Antić .

Na automoblu je pričinjena šteta, a ovo nije prvi slučaj napada na porodicu Bojana Antića. Albanci iz sela su mu nedavno pretili a pre dva meseca su organizovalil zasedu i pretukli njegovog oca.

Antić, koji radi u službi za informisanje u Opštkni Novo Brdo, kaže da ranije napade na molbu svog oca nije prijevljivao kako ne bi dodatno ugrozio bezbednost roditelja koji još uvek žive u selu.

Dodaje da su svi napadi u cilju zastašivanja kako bi se iz Gornjeg Livoča proterala njegova ali i preostalih petnaestak srpskih porodica.

Do 1999. godine selo Gornji Livoč nadomak Gnjilana na istoku KiM brojalo je više od 80 srpskih domaćinstava i blizu 370 ljudi. Danas ih je jedva sedamdesetak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnut novinar i njegovi rođaci kod Gnjilana

Izvor: Danas, 06.Maj.2023

Grupa Alabanaca napala je novinara RTV Plus Bojana Antića i njegove rođake u selu Gornji Livoč kod Gnjilana na Kosovu i oštetila mu automobil, javila je danas Radio-televizija Srbije.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.