Albanci napali Srbe kamenicama: Troje povređenih, jedan uhapšen (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci napali Srbe kamenicama: Troje povređenih, jedan uhapšen (VIDEO)

Nekoliko Srba je povređeno, od kojih jedan teže, kada su Albanci gađali kamenicama Srbe povratnike prilikom obilaska Crkve Svete Trojice u Petriču kod Kline. Kako prenose mediji, jedna osoba je uhapšena.

Kako Radio Goraždevac saznaje Srbin koji je uhapšen je osumnjičen za navodni ratni zločin počinjen 1999.

Nekoliko sati je grupa od tridesetak Srba čekala da im policija omogući da priđu Crkvi Svete Trojice u Petriču pošto je oko 150 Albanaca blokiralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prilaz ovoj crkvi.

Policija je uspela da napravi prolaz za Srbe povratnike koji su, nakon što su upalili sveće, napustili prostor oko porušene crkve.

Njih su kamenicama gađali Albanci i pogodili ih, uprkos jakim policijskim snagama. Radoslav Kizić je povređen u predelu glave i prebačen je u bolnicu u Peći gde mu se ukazuje lekarska pomoć.

Blokadu puta prethodno su osudili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, Srpska lista i ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Na terenu je prisutan veliki broj pripadnika Kosovske policije.

Crkva Svete Trojice nalazila se u Petriču nedaleko od Kline, na putu Peć-Priština. Sagrađena je 1992. godine kao donacija porodice Karić. Nakon dolaska italijanskih snaga KFOR-a, demolirana je krajem juna 1999.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANCI KAMENICAMA GAĐALI SRBE Troje povređeno, u haosu jedan Srbin UHAPŠEN (VIDEO)

Izvor: Blic, 28.Maj.2018

Troje Srba je povređeno kada su ih Albanci gađali kamenicama po povratku sa crkvenog obreda u Petriču, kod Kline, na Kosovu i Metohiji, dok je jedan uhapšen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.