Albanci dočekali stranog državnika

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci dočekali "stranog državnika"

Šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović u Prištini je dočekan kao zvaničnik druge države. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući u svom kabinetu dočekao ga je sa dve pobodene zastave, srpskom i albanskom, baš kao u slučaju dolaska strane delegacije. Navodno je srpski političar rekao da za tim nema potrebe, a Kući je odgovorio da je takav red.

Inače, dvojica političara su između ostalog razgovarala i o Srbima u kosovskom parlamentu, a navodno je Kući rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Stefanoviću su srpski poslanici u prištinskoj skupštini nezaobilazan faktor u pregovorima Beograda i Prištine. Kako se priča šef srpskog pregovaračkog tima sa njima se nije susreo jer se navodno naljutio zbog izjava lidera SLS-a Slobodana Petrovića koji ga je nazvao državnim službenikom. Po Prištini se još šuška da je Stefanović tražio susret sa svim ostalim predsednicima političkih stranaka, ali je vežina zažmurela na njegov poziv.

Predsednik kosovskog parlamenta Jakub Krasnići otišao je čak i korak dalje i tražio da šef srpskog pregovaračkog tima ne dolazi u zgradu parlamenta.

- Ne može u Parlament. Nema on ovde šta da traži. Nek se sa političarima sastaje na ulici, ovde ne - navodno je prokomentarisao Krasnići.

Kada je reč o Srbima na Kosmetu, šef srpskog pregovaračkog tima susreo se sa nekoliko lokalnih političara, uglavnom članova Demokratske stranke za vreme ručka u Lapljem Selu.

Više od 20 osoba povređeno je prekjuče ispred zgrade vlade u Prištini tokom protesta zbog posete šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića Kosovu. U incidentima je povređeno 15 policajaca i šest civila, rekao je portparol Kosovske policije Brahim Sadriu.

Pokret Samoopredeljenje, koji je ocenio da je Stefanovićeva poseta Prištini "provokacija i uvreda" za narod Kosova, saopštio je da je povređeno devet njihovih aktivista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.