Alarmantna situacija, vojska na terenu FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 08:14

Alarmantna situacija, vojska na terenu FOTO/VIDEO

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da je ta zemlja poslala vojsku da pomogne u gašenju požara koji se velikom brzinom šire u Britanskoj Kolumbiji.

U požaru je već evakuisano 35.000 ljudi.

U toj oblasti proglašeno je i vanredno stanje, uvedena je zabrana putovanja, a vatrogasci koji su do sada radili na gašenju požara opisivali su borbu s plamenom kao ''epsku'', prenosi Rojters.

Šumski požari nisu neuobičajeni u Kanadi, ali pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naučnici smatraju da je najgora sezona požara do sada posledica klimatskih promena.

Vladini zvaničnici predviđaju da bi, zbog suše, sezona požara mogla da se protegne i na jesen.

Do sada je u šumskim požarima izgorelo oko 140.000 kvadratnih kilometara šume, a dim se proteže se sve do istočne obale SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.