Al Džazira žali zbog plana Izraela, najavljuje pravnu akciju

Izvor: Blic, 06.Avg.2017, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Al Džazira" žali zbog plana Izraela, najavljuje pravnu akciju

Televizija "Al Džazira" izrazila je danas žaljenje zbog odluke Izraela da zatvori njene prostorije u jevrejskoj državi i najavila da će to pitanje rešiti pravnim putem, rekao je danas neimenovani zvaničnik ove televizije sa sedištem u Dohi.

- "Al Džazira" žali zbog akcije države koja se naziva jedinom demokratskom na Blikom istoku i smatra tu akciju opasnom - rekao je isti zvaničnik, prenosi AFP.

Prema njegovim rečima, ta televizija će "to pitanje podvrgnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovarajućim pravnim i sudskim procedurama".

Ranije danas, izraelski ministar komunikacija Ajub Kara izjavio je da Izrael planira da oduzme akreditacije novinarima katarske televizije "Al Džazira", zatvori njihovu redakciju u Jerusalimu i ukine emitovanje programa te stanice na lokalnim i satelitskim provajderima.

On je optužio "Al Džaziru" da "podržava terorizam" i rekao je da su kablovski operateri prihvatili njegov predlog da više ne emituju kanale ove televizije na engleskom i arapskom jeziku, preneo je Rojters.

- Za zatvaranje redakcije televizije potrebna je zakonska odluka - naveo je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.