Al Dahra obnavlja flotu Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Izvor: Blic, 18.Apr.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Dahra obnavlja flotu Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Kompanija Al Dahra uložiće između 20 i 40 miliona evra u obnovu flote Jugoslovenskog rečnog brodarstva, i otkupiti 43 hektara zemljišta po ceni od 10.000 evra u Pančevu gde će se graditi luka predviđeno je danas potpisanim Memorandumima o saradnji.

Prvi Memorandum, o saradnji između Al dahre i JRB koji su danas u Beogradu potpisali Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede i Hamad Saed Sultan Al Šanci, generalni direktor Al Dahre, predviđa da u zavisnosti od visine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulaganja kompanija iz Emirata stekne udeo od 30 odsto do 49 odsto vlasništva.

- Tim novcem biće finansiranja obnova kompletne flote JRB , čime ćemo uposliti naša brodogradilišta. Na taj način Al Dahra će dobiti potrebnu logističku podršku za prevoz poljoprivrednih proizvoda sa svojih poseda u Srbiji, a JRB će koristiti brodove i za svoje druge poslove - rekao je Mlađan Dinkić. Detalji oko tačnog iznosa ulaganja u obnovu flote biće poznati za dva meseca.

Drugi Memorandum o saradnji u vezi izgradnje Luke Pančevo prdviđa da Al Dahra otkupi 43 hektara industrijskog zemljišta po ceni od 10.000 evra po hektaru. Na njemu će biti izgrađena luka koja će od Pančeva napraviti centrom rečnog brodarstva u Srbiji.

Dinkić je rekao da će u Luku Pančevo biti uloženo najmanje pet miliona evra, a da će ekonomska analiza ulaganja, koja prethodi potpisivanju ugovora, biti urađena u naredne četiri nedelje.

Dinkić kaže da je Al Dahra zainteresovana i za izgradnju kargo terminala na aerodromu u Surčinu, i da očekuje da razgovori o tome nastave. Takođe, prva fabrika stočne hrane koju će graditi Al Dahra biće podignuta na zemljištu kombinata 7. jul u Surčinu, najverovatnije već do kraja leta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.