Aktivisti traže zabranu otvaranja rudnika litijuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 16:59

Aktivisti traže zabranu otvaranja rudnika litijuma

Aktivisti inicijative "Rio Tinto, marš sa Drine", okupili su se danas ispred zgrade Vlade Srbije da bi premijerki Ani Brnabić predali peticiju sa nešto više od 32.000 potpisa, kojom se traži zabrana otvaranja rudnika litijuma i metaloprerađivačkog kompleksa pored Loznice.

Oni smatraju da je otvaranje rudnika i kompleksa štetno ne samo za građane Loznice i okoline, već i za celu zemlju.

Predstavnici inicijative su novinarima preneli da im je iz Vlade Srbije rečeno da će ih premijerka Ana Brnabić primiti na razgovor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protivnici otvaranja rudnika kod Jadra predali Brnabić peticiju s 32.000 potpisa

Izvor: N1 televizija, 04.Mar.2021

Predstavnici više organizacija, protivnika otvaranja rudnika jadarita koju planira kompanija Rio Tinto, predali su premijerki Ani Brnabić peticiju protiv tog projekta sa više od 32.000 potpisa.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.