Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti sa konvoja brodova vratili se u Tursku; Ankara zahteva istragu

03/06/2010

ANKARA, Turska -- Oko 470 turskih državljana doputovalo je kući u četvrtak (3. juna) ujutru, posle teškog iskustva kroz koje su prošli u konvoju brodova koji je putovao za Gazu. Izraelski komandosi ukrcali su se na brodove rano u ponedeljak, ubivši devet putnika. Ostali putnici su uhapšeni, a onda postepeno oslobađani. Četiri člana turskog parlamenta nalaze se među onima koji su se vratili kući u četvrtak ujutru. Turska planira da traži međunarodnu i nezavisnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << istragu izraelskog napada i kaže da će preduzeti sve neophodne diplomatske, ekonomske i političke mere da ostvari taj cilj. Parlament zahteva da Izrael ponudi izvinjenje i kompenzaciju žrtvama.

Atina je saopštila u sredu da se žalila Izraelu na navodno maltretiranje grčkih državljana koji su se nalazili u konvoju brodova. Avion koji je prevozio 35 aktivista, uključujući 31 Grka, tri Francuza i jednog američkog državljanina, sleteo je na vojni aerodrom u Atini u četvrtak ujutru. (AP, AFP, Zaman, Hurijet, Sabah, Turski nedeljni žurnal - 03/06/10; Nafhtemporiki, AP - 02/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.