Izvor: B92, 19.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti "Otpora" delili hleb gradjanima

Aktivisti organizacije studentskog pokreta "Otpor" organizovali su u sredu akciju "Hleba i cigara" tokom koje su podelili 500 vekni hleba na kojima je utisnuta stisnuta pesnica, znak te organizacije i porucili da ce cigarete dobiti od rukovodstva "Zastave" kada otpocne proizvodnja.

Aktivista studentske organizacije Predrag Madzarevic izjavio je novinarima da je ta organizacija odlucila da podeli hleb onima koji su gladni, "jer u fabrici koju danas obilazi predsednik vlade Mirko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marjanovic, sigurno nece biti plate". Neposredno pre pocetka akcije dok su na trgu Kod Krsta aktivisti "Otpora" delili hleb gradjanima, centrom grada je projurila kolona automobila sa predsednikom republicke Vlade Mirkom Marjanovicem koji je u sredu boravio u "Kragujevcu" i svecano pustio u rad obnovljenu proizvodnju automobila jugo - koral. Marjanovic je rekao ovom prilikom da je dogovoreno da se u narednih cetiri meseca angazuje novih 150 milion dinara cime ce biti uposleno 3000 radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.