Aktiviran besplatan nacionalni info broj za vantelesnu oplodnju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktiviran besplatan nacionalni info broj za vantelesnu oplodnju

Besplatan nacionalni broj 0800 333 030 u okviru Centra za vantelesnu oplodnju aktivan je od danas, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Putem tog besplatnog nacionalnog broja svi građani Srbije kojima su potrebni savet, informacije o procesu vantelesne oplodnje u Srbiji i procedurama lečenja, neophodnim dokumentima moći će svakim radnim danom od 9 časova do 20 časova da se jave i dobiju podršku kao i odgovore na sva pitanja od strane Udruženja "Šansa za roditeljstvo", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali i psihološku podršku koju će pružati Centar za mentalno zdravlje u Centru za vantelesnu oplodnju.

U okviru projekta, koji zajedno sprovode Ministarstvo i Fondacija "Nije svejedno" kompanije "Nektar" do kraja godine biće osnovana Savetovališta za vantelesnu oplodnju u dva doma zdravlja u Beogradu, a kasnije i širom Srbije.

Takođe je kreiran i Vodič sa jasnim koracima kako proći kroz proces vantelesne oplodnje. Vodič će biti distribuiran u domovima zdravlja širom zemlje, a biće obezbeđena i vozila kojima će tim lekara moći da obilazi manja mesta i pruži svu moguću zdravstvenu podršku iz ove oblasti.

U saopštenju je navedeno da svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije potomstvo.

Evropska nedelja (NE)plodnosti obeležava se ove godine od 4. do 11. novembra i ima za cilj informisanje građana o problemu neplodnosti, kao i pozivanje na veću svest i politiku podrške u cilju rešavanja nejednake dostupnosti procedura za lečenje neplodnosti širom Evrope, što ovom projektu daje poseban značaj.

Ministarstvo zdravlja tim projektom obeležava ovogodišnju Nedelju (NE)plodnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.