Akreditovan Dom zdravlja u Kikindi

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akreditovan Dom zdravlja u Kikindi

Nakon isteka sertifikata, Dom zdravlja u Kikindi dobio je akreditaciju na period od sedam godina. Serifikat je izdala Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.
Predstavnici Agencije istakli su, pri dodeli Sertifikata, da ostvareni rezultat predstavlja bilans timskog rada svih zaposlenih u Domu zdravlja.

Dr Biljana Marković, direktor Doma zdravlja u Kikindi, kaže: "Pokazalo se da zadovoljavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve procedure i sve ono što je Agencija,odnosno tim za spoljnje ocenjivanje, tražio od nas. Znači da smo zadovoljili sa 98 posto ocena, to su  četvorke i petice. Imamo problema sa nedostatakom kadrova, ali to prevazilazimo tako što radimo prekovremeno".
Mlada lekarka Marijana Vilotijević počela je da radi u februaru prošle godine u Službi hitne pomoći, da bi prošlog meseca prešla u reonsku ambulantu. kaže da su uslovi za rad izuzetno dobri, da se starije kolege  trude da pomognu, ukoliko postoji neki problem, a pacijenti su strpljivi i disciplinovani.
Pacijentkinja Đurica Martinov, penzionerka, zadovoljna je radom Hitne pomoći. Kaže da je usluga kvalitetna i da ne čeka dugo na pregled.

Po prvi put sertifikovana je i stomatološka zdravstvena zaštita u kikindskom Domu zdravlja. Dr Dario Petrić, stomatolog, kaže da je na tom odeljenju zaposleno dosta mladih lekara koji dobro obavljaju svoj posao. Samim tim je i bolji kvalitet usluga..

U Domu zdravlja u Kikindi rade 52 lekara, 83 medicinske sestre i 35 nemedicinskih radnika. raspoređeni su u 18 zdravstvenih stanica u gradu i selima.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.