Ako volite alfe i Nirburgring… (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Jun.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako volite "alfe" i Nirburgring… (FOTO, VIDEO)

Čuveni italijanski proizvođač je spremio posebne verzije "đulije" i "stelvija"

Pod oznakom "NRING" stižu ograničene serije "đulije kvadrifoljo" i "stelvija kvadrifoljo". U prodaji će biti samo 108 automobila za svaki model, po jedan za svaku godinu istorije Alfa Romea.

Prvi Alfin terenac je i rekorder staze Nodšlajfe u svom segmentu sa vremenom od 7 minuta i 51,7 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 283 km/h, a od 0 do 100 km/h >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stiže za samo 3,8 sekundi.

"Đulija kvadrifoljo" prelazi stazu za 7 minuta i 32 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 307 km/h, a do stotke joj treba 3,9 sekundi.

Oba modela su opremljena izvanrednim 2,9-litarskim V6 Bi-Turbo benzinskim motorom koji proizvodi 510 konjskih snaga uz obrtni moment od 600 Nm.

Ova serija je namenjena kolekcionarima i najvernijim kupcima brenda, pa NRING modeli imaju ekskluzivne dodatke, kao što je značka sa jedinstvenim brojem na tabli od ugljeničnih vlakana i spoljašnost u unikatnoj "Circuito Grey" boji, koja je ekskluzivna za ovu seriju.

Pored izvrsnih osobina koje karakterišu sve modele sa "detelinom s četiri lista", oprema u specijalnoj seriji NRING je karakteristična po intenzivnom korišćenju karbona.

Foto: promo/Alfa Romeo

Obuhvata kočnice sa keramičkim pločicama ojačanim ugljeničnim vlaknima, Sparco trkačka sedišta sa crvenim šavovima i ramom od ugljeničnih vlakana, Mopar automatski prenos, volan od kože i Alkantare, takođe sa ugljeničnim umecima.

I prednji znak i poklopci retrovizora su napravljeni od ugljeničnih vlakana, kao i ukrasni umeci na pragovima. Tu su i zatamnjeni prozori, adaptivni tempomat, Harman Kardom premijum audio paket i Alfa Connect 3D Nav info-zabavni sistem sa ekranom od 8,8 inča. Oba automobila imaju i posebne patosnice sa crvenim logom u izradi kompanije Mopar. "Đulija" ima i krov od ugljeničnih vlakana, a Stelvio je opremljen panoramskim krovom sa električnim upravljanjem.

Foto: promo/Alfa Romeo

Buduće vlasnike, njih 216, čeka poseban sertifikat i jedan posebni poklon paket. Oni će dobiti umanjenu 1:18 verziju svog modela, trkačke rukavice Sparco, posebnu jaknu i sportsku torbu, "kvadrifoljo" dugmad za manžetne i originalnu obuću.

Svi vlasnici ovih modela imaće i priliku da tokom 2019. godine prisustvuju kursu sportske vožnje na Nirburgringu.



Izvor: YouTube/Alfa Romeo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.