Ako upadnu u Iran, SAD će završiti kao Sadam Husein

Izvor: B92, 23.Maj.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako upadnu u Iran, SAD će završiti kao Sadam Husein"

Teheran -- Ako SAD pokušaju da izvrše invaziju na Iran, završiće kao Sadam Husein, saopštila je iranska Revolucionarna garda.

Kako se navodi u saopštenju, ukoliko bude upada u Iran, SAD će završiti kao Husein kada je pokrenuo rat protiv Islamske republike.

Revolucionarna garda navodi da će “američki režim zasigurno da završi uništen kao što je to bilo sa Sadamovim režimom”.

Da podsetimo, SAD su se povukle iz nuklearnog sporazuma sa Iranom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Teheran će međutim nastaviti da sarađuje sa drugim zemljama, Kinom, Rusijom, Britanijom, Francuskom i EU, koje su kritikovale odluku SAD.

Iran i Irak su 1980. godine okončali krvavi osmogodišnji rat u kojem je na hiljade ljudi izgubilo život. Irački lider Sadam Husein dobio je odršku Zapada, uključujući i SAD, a postoje dokazi i da je protiv Irana korišćeno hemijsko oružje.

Sam Husein je dve decenije kasnije zbačen sa vlasti nakon invazije SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako SAD izvrše invaziju na Iran, završiće kao Sadam Husein!"

Izvor: BKTV News, 23.Maj.2018

Ako SAD pokušaju da izvrše invaziju na Iran, završiće kao Sadam Husein, saopštila je iranska Revolucionarna garda.

Nastavak na BKTV News...

"Ako upadnu u Iran, SAD će završiti kao Sadam Husein"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2018, 08:16

Ako SAD pokušaju da izvrše invaziju na Iran, završiće kao Sadam Husein, saopštila je iranska Revolucionarna garda...Kako se navodi u saopštenju, ukoliko bude upada u Iran, SAD će završiti kao Husein kada je pokrenuo rat protiv Islamske republike...Revolucionarna garda navodi da će "američki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.