Ako se to dogodi... Sve mogućnosti su otvorene

Izvor: B92, 26.Jun.2020, 09:08

"Ako se to dogodi... Sve mogućnosti su otvorene"

Iranski ambasador pri UN Madžid Ravanči veruje da bi izglasavanje rezolucije Saveta bezbednosti o produženju embarga na oružje Teheranu doživelo neuspeh.

On je upozorio da bi bila greška kada bi se administracija američkog predsednika Donalda Trampa zatim založila za sankcije UN protiv Irana.

Ravanči je rekao da bi obnavljanjem sankcija nuklearni sporazum iz 2015. godine između Irana i velikih sila prestao bi da važi s i Teheran bi bio oslobođen svih obaveza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ako se to dogodi… Sve mogućnosti za Iran će biti otvorene", rekao je ambasador.

Američki zvaničnici su ranije rekli da je produženje embarga na oružje Iranu prioritet za Vašington.

Tenzije između Irana i SAD eskalirale su pošto je Tramp 2018. godine povukao SAD iz nuklearnog sporazuma i ponovo uveo oštre sankcije Teheranu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.