Ako se dokaže... Tramp će biti osuđen

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 23:25

"Ako se dokaže... Tramp će biti osuđen"

Bivši američki tužilac Vilijam Bar oglasio se povodom objavljivanja federalne optužnice protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Bar je rekao da ukoliko se dokaže da su tačni navodi da je Tramp namerno zadržao stotine visoko poverljivih dokumenata nakon prestanka obavljanja predsedničke funkcije, onda će sigurno biti osuđen.

Bar, koji je bio tužilac dok je Tramp obavljao predsedničku dužnost, rekao je za "Foks njuz sandej" da je bio šokiran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog stepena osetljivosti tih dokumenata i njihovog broja, kao i da, ukoliko je samo polovina tvrdnji u optužnici tačna, to će biti dovoljno za osudu.

Barovi komentari su izrečeni dok mnogi drugi istaknuti republikanci oklevaju da kritikuju bivšeg predsednika i sadašnjeg favorita republikanaca u trci za Belu kuću 2024, preneo je Rojters.

Tramp bi trebalo da se pojavi u zgradi federalnog suda u Majamiju u utorak u prvom pojavljivanju posle objavljivanja optužnice u petak od 37 tačaka koje uključuju namerno zadržavanje visoko osetljivih dokumenata nacionalne odbrane po Zakonu o špijunaži, ometanje pravde, davanje lažnih izjava, zaveru i prikrivanje.

Tramp je u subotu rekao za Politiko da će nastaviti predsedničku kampanju i pored objavljivanja optužnice protiv njega. Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa gomilanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile. Za najteža krivična dela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se retko kada izrekne maksimalna kazna s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.