Ako sada odete u Crnu Goru, u povratku vas čekaju karantin ili PCR test?! EVO DO KADA je ulazak u zemlju otvoren bez ikakvih uslova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 17:26

Ako sada odete u Crnu Goru, u povratku vas čekaju karantin ili PCR test?! EVO DO KADA je ulazak u zemlju otvoren bez ikakvih uslova!

Naši građani koji planiraju putovanje moraju da imaju u vidu upozorenje Kriznog štaba

Pokrajinski sekretar i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zoran Gojković govorio je o eventualnom vraćanju mera obaveznog PCR testa ili karantina kada se oni koji sada odu na letovanje budu vraćali u zemlju.

- Mi još nemamo toliki broj novopridošlih obolelih da bi uvodili neke restriktivne mere prema građanima Srbije koji se nalaze van države, što ne znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se to neće dogoditi u nekom narednom periodu. Epidemiolozi su zauzeli stav da u narednih 5 do 7 dana neće biti promena ovih mera, a po isteku tog perioda razmotrićemo da li ćemo uvesti PCR testiranje za naše građane van države koji ulaze u zemlju. To znači da građani koji planiraju putovanje moraju da imaju ovo u vidu, da budu svesni da su ti delovi našeg okruženja u ovom trenutku rizični za putovanje i da znaju da će možda snositi konsekvence po povratku u zemlju - rekao je Gojković.

Kada je o okruženju reč, kako za sada nema nikakvih restrikcija u vezi sa našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, izvesno je da najviše pažnje treba da obrate oni državljani Srbije koji planiraju sada da odu na letovanje u tu državu i da se vrate posle navedenog roka od 5 do 7 dana, a epidemiološka situacija se u međuvremenu pogorša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.