Ako planirate odmor na Srebrnom jezeru OVO TREBA DA ZNATE: Ova pravila važiće ČAK I U VODI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 09:50

Ako planirate odmor na Srebrnom jezeru OVO TREBA DA ZNATE: Ova pravila važiće ČAK I U VODI!

Neophodno je striktno pridržavanje mera lične higijene od strane kupača, naglašavaju iz Štaba za vanredne situacije.

Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište vezane za COVID-19, uoči predstojeće kupališne sezone na Srebrnom jezeru, doneo je nove preporuke.

Epidemiološka situacija u vreme početka kupališne sezone se ne može sa sigurnošću predvideti, ali je izvesna neophodnost primene opštih preporuka, koje se odnose na:

- Poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fizičke udaljenosti,

- Pojačanu ličnu higijenu i higijenu prostora,

- Dezinfekciju ruku, opreme i pribora

- Upotrebu lične zaštitne opreme u zatvorenom prostoru i prilikom svake aktivnosti koja onemogućava održavanje fizičke udaljenosti.

U kontekstu navedenih opštih preporuka naročito je važno obezbediti:

Fizičku udaljenost koja se odnosi i na korišćenje plaža, što znači da je preporučeno rastojanje između posetilaca 1,5 metara u svim pravcima.

Sav plažni inventar mora biti dezinfikovan nakon svakog posetioca.

Pravilo fizičke udaljenosti važi i tokom boravka u vodi.

Imajući u vidu da se radi o prirodnoj vodi koja nije dezinfikovana i ne sadrži rezidualno dezinfekciono sredstvo, neophodno je striktno pridržavanje mera lične higijene od strane kupača: nedolazak na kupalište u slučaju postojanja bilo kog simptoma respiratorne ili druge infekcije, obavezno korišćenje toaleta, obavezno tuširanje pre i nakon kupanja, često pranje i dezinfekcija ruku.

Sve sanitarne prostorije obavezno opremiti toaletnim papirom, sapunom, papirnim ubrusima i dozerima za dezinfekciju ruku.

Kante za smeće u toaletima moraju biti bezkontaktne, sa poklopcima.

Obezbediti što češće čišćenje sanitarnih prostorija.

Postaviti dovoljan broj kanti za smeće na javnim površinama i redovno ih prazniti.

U radu ugostiteljskih i svih drugih objekata koje koriste građani, moraju se poštovati aktuelne stručne preporuke koje se odnose na rad tih objekata.

Neophodno je pridržavanje i stručnih preporuka za dečja igrališta, vežbališta i sportove na otovorenom, odnosno, za sve aktivnosti koje se odvijaju u zaleđu kupališta.

Navedene preporuke su podložne promenama u skladu sa izmenama epidemiološke situacije, naglašavaju iz Štaba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.