Ako krenu na Marijupolj...

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako krenu na Marijupolj..."

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajmajer upozorio je da bi pokret pubunjenika ka Mariupolju predstavljalo jasno kršenje sporazuma iz Minka.

"Postoje znaci koji ukazuju na izvesno smirivanje. Obe strane su konačno počele razmenu zatvorenika (u subotu i jasno je da su spremne za povlačenje teškog naoružanja, ne svuda, ali barem na važnim tačkama linije fronta", rekao je Štajnmajer, navodeći da je to sve u skladu sa sporazumom iz Minska.

Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojska i proruski pobunjenici postigli su danas dogovor o povlačenju teškog naoružanja duž cele linije fronta.

Štajmajer je dodao da bi jasno kršenje prekida vatre bio pokret separatista prema Mariupolju, velikom gradu južno od linije fronta na istoku Ukrajine.

Proruski pobunjenci su Mariupolj proglasili za svoj sledeći cilj jer bi time uspeli da već osvojene teritorije Ukrajine kopnom spoje s Krimom koji je Rusija anektirala pre skoro godinu dana.

"Na Rusiji je da nastavi pritisak na separatiste. To sam i rekao svom ruskom kolegi (Sergeju Lavrovom) u brojnim telefonskim kontaktima poslednjih dana", dodao je nemački ministar.

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus najavio je da će se šefovi diplomatija Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine u utorak u Parizu razgovarati o sukobu u Ukrajini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na Marijupolj bio bi kršenje sporazuma iz Minska

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2015

Šef nemačke diplomatije Frank Valter-Štajnmajer upozorio je danas Rusiju protiv dalje eskalacije konflikta u Ukrajini i istakao da bi napad proruskih snaga na lučki grad Marijupolj bilo jasno kršenje međunarodno dogovorenog mirovnog sporazuma...Ukrajinska vojska je optužila Rusiju za slanje dodatnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.