Ako je dobro, jedite u Skupštini

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako je dobro, jedite u Skupštini"

Beograd -- Roditeljski portal Bebac kritikovao je dugogodišnje izbegavanje Vlade Srbije da reši problem loše ishrane trudnica i porodilja u porodilištima u Srbiji.

"Ukoliko zaista smatrate da je takav jelovnik odgovarajuć, predlažemo vam da ga poslužite i u skupštinskom restoranu", navodi se u otvorenom pismu Vladi Srbije.

Kako Bebac navodi, Vlada Srbije je jedina nadležna za rešavanje problema i treba da trudnicama i porodiljama omogući kvalitetne obroke u porodilištima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Sigurno ste svesni da porodilje u Srbiji i ne očekuju više od vas. Verovatno zato smatrate da nema potrebe da bilo šta menjate dok one ćute, a naročito da nema potrebe da unapredjujete postojeće stanje", navodi se u pismu.

Bebac je ocenio i da su skandalozne tvrdnje iz pojedinih bolnica da hrana koju služe trudnicama i porodiljama u potpunosti zadovoljava nutritivne i količinske potrebe.

"Pola koluta salame i parčence sira, kašičica putera i meda ili pašteta sa parčetom hleba nisu ni dovoljan ni kvalitetan obrok za ženu koja trudna leži u bolnici ili se tek porodila pa treba da nadoknadi izgubljenu snagu i da doji svoju bebu", navodi se u pismu predstavnika portala.

Uz pismo priložene su i fotografije oskudnih obroka koje su portalu Bebac slale trudnice i porodilje iz porodilišta u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bebac: Neka u skupštini jedu ono što se služi u betanijama

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2014

Roditeljski portal Bebac kritikovao je dugogodišnje izbegavanje Vlade Srbije da reši problem loše ishrane trudnica i porodilja u porodilištima u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...

PRIJATNO?! Poslanici, naručite ovo u skupštinskom restoranu

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 10:29

„S obzirom na to da niko sem vas nije nadležan zahtevamo da hitno omogućite trudnicama i porodiljama kvalitetne obroke u porodilištima.“ Tako se portal „Bebac“ juče obratio Vladi Srbije, Narodnoj skupštini i Ministarstvu zdravlja posle završetka akcije „Pošaljite sliku Vašeg obroka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.