Ako imate simptome Kovida-19 javite se u posebne ambulante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako imate simptome Kovida-19 javite se u posebne ambulante

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da građani koji imaju simptome oboljevanja od Kovid-19, poput povišene temperature, kašlja, bola u grlu, treba da se odmah upute u posebne ambulante domova zdravlja opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom.

Kako se navodi, u tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

Dodaje se da nije neophodno zvati telefonom Domove zdravlja, već je dovoljno da se grđani jave lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obave pregled.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukoliko imate simptome virusa korona: Pravo u dom zdravlja!

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2020

Bez odlaganja i poziva lekarima, uputite se u posebne ambulante koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom GRAĐANI koji imaju simptome kovida-19: povišenu temperaturu, kašalj, bol u grlu, treba da se odmah, bez odlagane, upute u posebne ambulante...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.