Ako danas krećete na put – krenite što pre

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako danas krećete na put – krenite što pre

Trenutno je veći broj vozila na prelazima "Gradina" i "Preševo", na izlazu iz zemlje.

Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Aktuelna letnja sezona će u toku dana doneti povećan broj vozila u Srbiji, prvo na autoputevima, a zatim i na ostalim frekventnijim putevima prvog i drugog reda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Veći broj vozila očekuje se ka svim uobičajenim letnjim destinacijama, turističkim mestima, planinama, jezerima, a posebno na glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << putnim pravcima koji vode do Egejskog, Crnog i Jadranskog mora.

Ovaj period je karakterističan i po promenljivom vremenu zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza nisu duža od 30 minuta.

Prema snimcima sa kamera MUP-a Srbija trenutno je veći broj vozila na prelazima "Gradina" i "Preševo", na izlazu iz zemlje.

Savetujemo da pre dolaska na granični prelaz pogledate kakva je situaciju i procenite da li vam je bolje da koristite alternativne prelaze – sa Mađarskom, to su Kelebija, Bački Breg i drugi manji prelazi, čije je radno vreme od 7 do 19 časova; sa Hrvatskom – Šid, Sot ili Bačka Palanka, saopštio je AMSS.

Nastavljaju se uobičajeno duga zadržavanja na teretnim prelazima sa Hrvatskom usled usporenog rada njihovih carinskih službi. Tako teretnjaci na Batrovcima čekaju i po šest sati.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.