Ako borbe prestanu, sudbina talaca biće zapečaćena

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 23:01

"Ako borbe prestanu, sudbina talaca biće zapečaćena"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će samo vojni pritisak na palestinsku militantnu grupu Hamas dovesti do novog sporazuma o oslobađanju talaca.

"Ako borbe prestanu, sudbina talaca biće zapečaćena. Bez vojnog pritiska, niko neće razgovarati sa nama", rekao je Galant na konferenciji za medije, prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da će izraelska vojska osloboditi sve taoce i poraziti Hamas.

Prema njegovim rečima, "intenzivna faza" kopnene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ofanzive na severu Gaze je završena, a uskoro će biti završena i oko grada Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze.

"Na jugu Pojasa Gaze će se uskoro završiti. Trupe IDF-a su fokusirane na glavu zmije - vođstvo Hamasa", poručio je Galant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.