Ako Kfor ne bude štitio Srbe, ima ko će

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Kfor ne bude štitio Srbe, ima ko će"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ako Kfor ne bude radio svoj posao na KiM, odnosno štitio Srbe, da ima ko će to da radi umesto njih.

On je poručio Srbima da ne treba da brinu da li će doći do nekog novog pogroma.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li se, imajući u vidu da se sutra obeležava godišnjica pogroma nad Srbima 2004. godine, može strahovati od novog pogroma na KiM, kao i da li se može se do kraja verovati Kforu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Mi imamo pristojnu saradnju sa Kforom, ali posle poslednjih akcija Prištine i hapšenja Marka Djurića i upada na Gazivode, to poverenje je manje. Ali, mi održavamo komunikaciju i moramo ponovo da uspostavljamo i gradimo dobre i bolje odnose sa Kforom. Verujemo da su oni tu da bi zaštitili i sačuvali srpsku zajednicu", naglasio je Vučić.

Ako ne budu radili svoj posao - ima ko će, istakao je Vučić i dodao da Srbi ne treba da brinu.

Na pitanje ko će biti odgovoran ako sve izgubimo na KiM, Vučić je kratko odgovorio:

"To pitajte one koji se busaju u prsa i junače, a ne znaju ni na karti da pokažu gde je KiM".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako Kfor ne bude štitio Srbe, ima ko će" Snažna poruka Vučića našem narodu na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbi na KiM ne treba da brinu jer ima ko da ih zaštiti ako Kfor ne bude radio svoj posao...Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara tokom oilaska Borskog okruga da li se, imajući u vidu da se sutra obeležava godišnjica pogroma nad Srbima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.