Ako Brisel nastavi, biće neprihvatljive slike - migranti će ugrožavati bezbednost i sigurnost VIDEO

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 19:53

"Ako Brisel nastavi, biće neprihvatljive slike - migranti će ugrožavati bezbednost i sigurnost" VIDEO

Beograd -- Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaže da sve dok evropske institucije budu govorile o obaveznim kvotama i solidarnosti, migranti će pristizati u Evropu.

Migranti to smatraju pozivom, objašnjava on kritikujući aktuelnu poziciju Brisela

Sijarto u intervjuu za Prvu televiziju kaže da je stav Budimpešte da morada se promeni aktuelna migrantska politika Evropske unije.

"EU mora da promeni pristup i da kaže ne, jedini način da dođete u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropu je zakonito. Ko god dođe ilegalno, neće mu biti dozvoljeno da uđe. Naš princip je sledeći - mi treba da pomognemo tamo gde je potrebno, a tamo gde nema problema, ne treba donositi nove probleme", kazao je on.

Sijarto dodaje da, ako Brisel nastavi politiku pozivanja migranata, "imaćemo neprihvatljive slike na Zapadnom Balkanu da se migranti ponašaju na varvarski način i ugrožavaju svakodnevnu bezbednost i sigurnost ljudi koji ovde žive".

"I to je neprihvatljivo", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.