Akciza na struju 7,5 odsto od 1. avgusta

Izvor: Šumadija Press, 22.Jun.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akciza na struju 7,5 odsto od 1. avgusta

U obrazloženju predloženih izmena zakona Vlada Srbije je navela da se procenjuje da će ove godine, naplatom akcize na struju, prihod budžeta biti veći za 5,4 milijarde dinara.

Prvo plaćanje po tom osnovu biće u septembru, a akciza se plaća na utrošenu struju, naveli su ranije predstavnici Ministarstva finansija.

Izmenama i dopunama Zakona o akcizama predviđeno je i uvođenje akciza na tečnost za elektronske cigarete od četiri dinara po mililitru, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << uvodjenje akcize na takozvani bezdimni duvan.

Odbor Skupštine Srbije za finansije prihvatio je Predlog izmena Zakona o akcizama u načelu.

Pomoćnica ministra finansija, Nataša Kovačević je, obrazlažući predlog, rekla da se akciza na električnu energiju uvodi i zbog usklađivanja sa EU. Dodala je da će ta akciza obezbediti povećanje budžetskog prihoda za 17 milijardi dinara godišnje.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.