Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi priključilo se preko 80 Kikinđana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2020, 15:58

Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi priključilo se preko 80 Kikinđana

Na poziv da se priključe današnjoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi odazvalo se čak 83 Kikinđanki i Kikinđana. Kikindski Crveni krst zahvalio se svim sugrađanima koji su još jednom pokazali solidarnost i odazvali se humanoj akciji.

Zbog smanjenih rezervi krvi, javnosti je proteklih dana upućen apel Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, a kojem se priključio i kikindski Crveni krst. Kikinđani i meštani okolnih sela odgovorili su na pravi način, pa je od 83 građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su danas došli, krv dao 71 dobrovoljni davalac. Iz medicinskih razloga, 12 davalaca nije moglo dati krv. Među dobrovoljnim davaocima krvi danas je bilo 18 žena, a petoro humanih ljudi po prvi put se odlučilo za takav humani gest.

Kako je najavljeno u kikindskom Crvenom krstu, naredna, ujedno i poslednja ovogodišnja akcija, biće održana 21.decembra, u terminu od 8:30 do 13 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi priključilo se preko 80 Kikinđana

Izvor: 011vodič.com, 10.Dec.2020

Zbog smanjenih rezervi krvi, javnosti je proteklih dana upućen apel Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, a kojem se priključio i kikindski Crveni krst. Kikinđani i meštani okolnih sela odgovorili su na pravi način, pa je od 83 građana koji su danas došli, krv dao 71 dobrovoljni davalac. Iz medicinskih...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.