Izvor: B92, 31.Mar.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije opozicije

Potpredsednik Nove demokratije Nebojsa Lekovic izjavio je da na lokalne izbore opozicija sigurno ide sa jedinstvenom listom i ocenio da nece biti problema oko procentualne zastupljenosti stranaka na toj listi. "Nova demokratija tu nece praviti probleme", rekao je Lekovic na konferenciji za novinare, javlja B2-92. On je saopstio da Nova Demokratija od ponedeljka pocinje sa prikupljanjem po 15.000 potpisa za predloge zakona o slobodi od straha i za ukidanje takse na elektricno brojilo. "Sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od straha je Ustavom zagarantovana i svaka zloupotreba polozaja u cilju zastrasivanja gradjana smatrala bi se krivicnim delom", istakao je Lekovic napominjuci da je ova tema posebno aktuelna u izbornoj godini kada vlast preduzima sve da zastrasivanjem utice na volju gradjana.

Potpredsednik Demokratske stranke Zoran Zivkovic izjavio je da do 14. aprila treba intenzivirati sastanke opozicije kako bi se na miting izaslo sa konkretnim dogovorima o odredjenim pitanjima. "To su stav o izborima, o tome da li se prihvataju aktuelni izborni uslovi i da li su formirane zajednicke izborne liste", rekao je Zivkovic na konferenciji za novinare. On je istakao da vreme do 14. aprila treba da bude popunjeno brojnim aktivnostima demokratske opozicije i dodao da Demokratska stranka od ponedeljka krece u veliku akciju po Srbiji ciji je cilj da se gradjani animiraju da izadju na izbore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.