Akcije Skener i Rezač: Optužnice i sporazumi

Izvor: Mondo, 11.Avg.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije "Skener i "Rezač": Optužnice i sporazumi

Protiv nekoliko uhapšenih u velikim antikorupcijskim akcijama "skener" i "rezač" nadležna tužilaštva su podigla optužnice, sa drugima su zaključeni sporazumi o priznanju krivice, a protiv većine osumnjičenih istrage su još u toku.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Postupajući po krivičnim prijavama, nadležna javna tužilastva u dosadašnjem toku postupka okončala pojedine istrage i do sada optužila troje osumnjičenih.

Još u aprilu Tuzilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv sudije prekršajnog suda u Guči Miodraga Plazinića zbog krivičnog dela primanje mita.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa užičaninom Radetom Stakićem prema kojem je priznao krivično delo pranje novca.

On je bio osumnjičen u istrazi koja je i dalje u toku protiv bivšeg fudbalera Zorana Njeguša i još tri osobe.

Optužena je i Snežana Ćosić iz PIO fonda zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a

Predrag Nikolić za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Prema osumnjičenoj Ljiljani Urošević niško tužilaštvo je primenilo institut odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno oportuniteta.

Protiv svih drugih osumnjičenih u ovim akcijama protiv kojih su podnete krivične prijave nadležna tužilastva i dalje sprovode istrage o čijim će okončanjima i donetim odlukama javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U akciji "rezač" koja je sprovedena krajem decembra, na teritoriji više gradova u Srbiji je uhapšeno 80 osumnjičenih, a u akciji "skener" sredinom marta uhapšeno je još 46 osumnjičenih za - mahom privredni kriminal, pranje novca i primanje i davanje mita.

Policija je podnela krivične prijave od kojih nijedna nije odbačena.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.