Akcija protih bahatih vozača

Izvor: B92, 01.Sep.2014, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija protih bahatih vozača

Policija namerava da postavljanjem radara i strožom kontrolom propuštanja dece na pešačkim prelazima spreči bahato i nasilničko ponašanje vozača u blizini škola

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će policija u narednih mesec dana sprovoditi akciju protiv bahatih vozača.

Ministar je istakao da će direktori svih osnovnih škola moći da se obrate policijskoj upravi povodom Pravilnika o bezbednosti dece u saobraćaju kao i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sami roditelji, kroz saradnju sa policijom, moći aktivnije da učestvuju u povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

Pripadnici Saobraćajne policije su na improvizovanom pešačkom prelazu ispred te zemunske škole pokazali deci kako se bezbedno prelazi ulica i kako da poštuju saobraćajne propise.

"Početak školske godine je prilika da se svi podsetimo na značaj bezbednosti dece u saobraćaju", rekao je Stefanović u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić", u beogradskoj opštini Zemun, prilikom predstavljanja Pravilnika o bezbednosti dece.

On je ocenio da je to važna akcija, koja se sprovodi s ciljem da nijedno dete u Srbiji ne strada u blizini škole.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija upozorava: Vozači, pazite na đake

Izvor: Šumadija Press, 01.Sep.2014

Postavljanjem radara i strožom kontrolom propuštanja dece na pešačkim prelazima policija će sprečiti bahato i nasilničko ponašanje vozača u blizini škola.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.