Akcija izraelske tajne službe u Dženinu: Ubijen je

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 08:30

Akcija izraelske tajne službe u Dženinu: Ubijen je

Izraelska vojska (IDF) i bezbednosna agencija Šin Bet potvrdili su da su izveli napad dronom u gradu Dženin na Zapadnoj obali.

Naveli su da je u napadu ubijen operativac palestinskog Islamskog džihada koji se spremao da izvrši teroristički napad.

IDF i Šin Bet identifikovali su metu kao Jasera ​​Hanuna, stanovnika Dženina, koji je prethodno bio zatvaran od strane Izraela zbog učešća u aktivnostima Islamskog džihada, prenosi Tajms of Izrael.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničkom saopštenju se navodi da je Hanun bio umešan u veliki broj napada vatrenim oružjem izvedenih poslednjih meseci na položaje izraelske vojske i naseljena mesta.

Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave saopštilo je da je u napadu na Hanunovo vozilo u Dženinu ranjeno 15 ljudi, od kojih su dvoje u kritičnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael tvrdi da je ubio operativca u Dženinu koji je spremao teroristički napad

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2024

​TEL AVIV - Izraelska vojska (IDF) i bezbjednosna agencija Šin Bet potvrdili su da su izveli napad dronom u gradu Dženin na Zapadnoj obali, navodeći da je u napadu ubijen operativac palestinskog Islamskog džihada koji se spremao da izvrši teroristički napad.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.