Akcija Teleton

Izvor: RTS, 07.Dec.2009, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Teleton"

Razgovorom sa velikim brojem poznatih ličnosti u emisiji "Teleton" na RTS-u, građani Srbije donirali su sredstva za opremanje fiskulturnih sala za 30 osnovnih škola u Srbiji. U emisiji učestvovali Bajaga, Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Miroslav Ilić, Merima Njegomir i mnogi drugi.

Radio-televizija Srbije u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike i Rajfajzen bankom i ove godine je organizovala dobrotvornu akciju "Teleton", kako bi se prikupila sredstva za opremanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fiskulturnih sala u 30 opština u Srbiji.

Ovde možete videti instrukcije za uplate

Gosti u ovogodišnjem Teletonu bili su, između ostalih Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Vlado Georgijev, Momčilo Bajagić Bajaga, Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Marko Kon, Mina Lazarević, Željko Joksimović, Miroslav Ilić, Merima Njegomir, Ana Bekuta, Bane Trifunović, Srđan Miletić, Bojana Stefanović, grupe "Regina", "Legende" i "S.A.R.S", sportisti Nemanja Bjelica, Miroslav Radujica, Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Radoslav Petrović i Dejan Lekić.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt šou-program u kojem su gosti odgovarali na telefonske pozive gledalaca ili na SMS poruke.

Na taj način, gledaoci su učestvovali u prikupljanju sredstava za više od 30 fiskulturnih sala u opštinama u Srbiji.

Direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić rekla je u emisiji da je cela akcija Teleton posvećena deci, što je i glavni motiv.

"Želja nam je da deci širom Srbije omogućimo kvalitetne časove fizičkog", rekla je Pašićeva i dodala da su predstavnici Narodne kancelarije obišli više od 300 škola u Srbiji i da je stanje u fuskulturnim salama jako loše.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da mu je jako drago što učestvuje u akciji.

"Želim da pomognemo klincima, želim da se opreme fiskulturne sale", rekao je Ivković.

Zoran Petrović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Rajfajzen banke, koja je jedan od pokrovitelja akcije, rekao je da se rezlutati ne mere uvek poslovnim uspesima.

"Pored toga, trebalo bi da vratite nešto i društvu i okruženju u kojem radite, i mislim da je ovo odlična akcija da pomognemo da naši klinci imaju bolje rekvizite i da ubuduće imamo mnogo Divaca, Đorđevića, Čavića i Šekarićevih", rekao je Petrović.

Pevač Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da mu je zadovoljstvo da učestvuje u jednoj ovakvoj akciji.

"Ljudi se dosta javljaju, i ja se nadam da ćemo uspeti da skupimo dovoljno novca za ovo što smo namerili", rekao je Bajaga.

"Drago mi je da smo svi zajedno otkrili dobrotu u Srbiji i da smo pokazali da je dobrota snaga, a ne slabost, rekao je Bane iz grupe "Garavi sokak".

Akciju "Teleton" je podržalo Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a voditelji emisije bili su Dejan Pantelić, Dušica Spasić i Jovana Janković.

"Put do pobede počinje prvim golom, prvim košem, prvim skokom. Prvi sportski koraci prave se u sali za fizičko. Pridružite nam se. Za buduće šampione!"

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.